Seneste Leder – Nyt Aspekt nr. 4-2017

Kære medlem af Foreningen Nyt Aspekt!
At gøre en forskel
Mig?
Jeg kan jo ikke ændre verden …

Under oprydning stødte jeg på en gammel lille mærkat – du ved sådan en, man skal slikke bagpå. Fundet satte gang i ”tænketanken” deroppe på første sal.

Verdensfreden begynder med Dem stod der. Først lidt smågrin over den gamle høflige formulering, men så begyndte tankerne at køre – alle tankerne omkring det dybe fredsønske, som bliver stærkere og stærkere i os. Alt det, som sker i verden i dag, forstærker bare dette ønske. Og dét er lige nøjagtigt den store åndelige udviklingsplan.

Ofte tror vi, at vi ikke selv spiller nogen særlig rolle her i livet. Men det er en klar fejltagelse! Jeg kan ikke lade være med at tænke på fx den 70-årige kvinde i Berlin, som gennem tre årtier tilbragte sine dage på gaderne for at fjerne nynazistiske plakater. Hun fjernede 130.000 af slagsen. Sådan!

Selvom det for tiden er tweetene fra en bestemt person i Det Hvide Hus, der vækker mest opmærksomhed, er det nok meget godt at huske, at det var tweetene fra en anden leder, nemlig Nelson Mandela, der med deres indhold om kærlighed og fred blev delt allermest. Det siger dog en masse om menneskenes længsler.

Den amerikanske filosof Loren Eiseley (1907-1977) fortalte engang om en ung pige, som han havde set på afstand på en strand. Hun udførte tilsyneladende et ritual: bøjede sig ned, strakte sig op og førte med en stor bue sin arm ud mod havet.

Da han kom nærmere, så han, at hun smed strandede fisk ud i vandet! Dem var der hundredvis af. Han gik hen og spurgte, hvilken forskel det skulle gøre at redde nogle få af dem? Hun bøjede sig ned, tog endnu en fisk op, kastede den ud i havet og sagde: ”For denne fisk gør det sandelig en stor forskel!”

Når du tænker på forandringen hen imod lys og kærlighed – ikke bare i verden, men i dit eget hjerte og hjerne – så ved du, at det handler om vilje over vane. Og du ved, at det er svært, men ikke umuligt!
 ”Se her” kunne vi kalde den nye serie, som starter i dette nummer af Nyt Aspekt, men ”Konkret spiritualitet – Mød dem, der skaber en bedre verden” siger lidt mere. Med den serie vil vi vise, hvordan utallige menneskers spirituelle impulser udmønter sig i fx brobygning i samfundet og større medmenneskelighed.

Vi har sådan brug for at blive mindet om alt det positive, som vitterligt sker, men som ikke fylder nyhedsfladen. Derfor er det vigtigt, at vi inspirerer hinanden igen og igen med positive, spirituelle vinkler og impulser, så vores hverdag ikke bliver mørk og skaber fortvivlelse.

 

Derfor siger vi dig TAK, fordi du som medlem af Foreningen Nyt Aspekt gennem dit bidrag gør det muligt at sende disse impulser ud til tusinder af mennesker. Måske ikke så mange tusinder, men betænk: hver og én spreder lyset videre ud på sin måde.
Det er spiritualitetens inderste kvalitet.

Kærlig hilsen
Steen Landsy
Ansvh. red.

Gratis webinar

”Din kontakt med den åndelige verden”

Afdøde og guider. Muligheder og begrænsninger. Sådan gør de clairvoyante – hvad kan du gøre?

Med Steen Landsy, redaktør Nyt Aspekt og kursusleder i Kosmos Center, og Maya Fridan, clairvoyant og uddannelsesleder.

Torsdag den 16. november kl. 18.30–19.30.

Gå ind på www.nytaspekt.dk (klik på Nyt Aspekt Online) og tilmeld dig. Du får en påmindelse pr. mail nogle dage før.

”Hvad er mit medlemsnummer?” Kig på det papir med dit navn og adresse, der hver gang ligger i plastikomslaget sammen med Nyt Aspekt. Dit medlemsnummer står i øverste venstre hjørne på linje 2 – det er et nicifret tal, der begynder med 670.

Derefter kan du vælge dit eget brugernavn og password, som du fremover bruger til alle Nyt Aspekts onlineaktiviteter via www.nytaspekt.dk/online

PS: Webinaret ”Kollektiv karma – hvad er det, der sker i verden?” med redaktør Steen Landsy og astrolog Karl Aage Jensen skulle have været sendt 29. august, men teknikken drillede. Nu kan du imidlertid se det på vores hjemmeside!

Gå ind på www.nytaspekt.dk/online og klik på Webinarer.

Kærlig hilsen
Steen Landsy, ansvh.red.