Seneste leder

Leder Nyt Aspekt oktober 2020:

Det er bare sååå vigtigt!

Det er sagt af vise mænd og kvinder … Tænkt af os igen og igen … Forsøgt husket dag efter dag … Nu bevist af undersøgelser! Hvad jeg taler om? Positivitet og målsætning i livet.
Målsætning: Hvis man er over 50 år og ikke har noget livsformål, er der mere end dobbelt så stor risiko for at dø af en hjerte-kar- eller blodsygdom. Og dét at have et livsformål betyder mere, end hvad formålet går ud på.
         Det viste den amerikanske undersøgelse The Health and Retirement Study, som begyndte i 1992 og havde knap 7000 deltagere mellem 51-61 år. Den forøgede risiko var uafhængig af køn, etnicitet, uddannelsesniveau og socioøkonomisk status.
         Livsformål er en af de ni faktorer, der forlænger levetiden i verdens fem ”blå zoner” – Ikaria (Grækenland), Sardinien (Italien), Okinawa (Japan), Loma Linda (USA) og Nicoya (Costa Rica). Disse steder er levealderen over 100 år, og et livsformål vurderes her at forlænge livet med op til syv år.
Positivitet: Jo mere optimistiske vi er, jo større er chancen for at blive 85 år eller mere. Gennemsnitligt forøges livslængden med 11-15 % hos optimister – uden skelen til socioøkonomisk status, helbred, depression, social integration og sundhedsvaner såsom rygning og kost. 
       Studiet bag denne konklusion havde over 70.000 deltagere og understreger vigtigheden af positivitet, af at kende sig selv og finde et livsformål. Det blev udført på Boston University School of Medicine, National Center for PTSD og Harvard T.H. Chan School of Public Health.
         Forskerne vurderer, at optimister håndterer modgang bedre. Kroppen skånes, fordi niveauet af stresshormoner i blodet (adrenalin og kortisol) falder hurtigere, betændelser går hurtigere over, og blodkarrene forkalker i en langt senere alder.
Nu er det sagt igen. Herfra er det så bare op til os at få det til at være virkelighed i den aktive hverdag.


Kærlig hilsen


Steen Landsy, ansvh. red.


Julegaver? – Kalendergaver? – Fødselsdagsgaver? – Ny inspiration til venner og familie?
Hvorfor ikke klare det med et snuptag? Et helt år med Nyt Aspekt – fire numre – for kun 100 kr.! NB kun for nye læsere.
Sådan gør du: Gå til www.nytaspekt.dk – klik på gaven på forsiden – udfyld formularen og betal, senest 30. november. Eller ring til vores medlemsservice på 96 44 45 07, så ordner de det.
Det første magasin af de fire kommer til gavemodtageren omkring 1. januar.
Fra vores hjemmeside kan du hente et gavebrev, som du kan printe og give modtageren, fx juleaften.
Du giver spirituel inspiration til modtageren – og styrker vores evne til fortsat at udkomme! Win-win 🙂