Skip to content

Indhold og ledere Nyt Aspekt 2021

Indhold og ledere Nyt Aspekt 2021

Nr. 4 – oktober-december 2021

Nr. 4 – oktober-december 2021
 

 

INDHOLD:

 

”Her kom Ayoe op i himlen”
Gaia på 2½ år taler med sin usynlige veninde Ayoe. Læs om en helt almindelig lille families helt ualmindelige oplevelser denne sommer.
af Steen Krarup, grafiker på Nyt Aspekt

Hvor blev værdigheden af?
Coronapandemien har et helende potentiale: Den tvinger menneskeheden til ”global korrekturlæsning”. Værdier, vaner, tankemønstre – alt bliver testet.
af Sandra Schneider, psykolog


Afghanernes usædvanlige helt
Serie Konkret spiritualitet: Han byggede vandingskanaler, som forvandlede ørken til frugtbart land. Han skaffede lægehjælp til bjergområder. Alle afghanere elskede dr. Nakamura fra Japan.
af Naoto Ozutsumi


Den vildhed vi behøver
Det, du dybest set længes efter, er lige der, hvor du er, og rummer mere, end du nogensinde har drømt om. Det er fyldt med den friskhed, som du altid har vidst fandtes – men som du har oplevet som tabt eller udenfor rækkevidde.
af Søren Hauge, spirituel lærer

Meditation i uberørt skov
– Nu kan jeg lave meditationer i netop den skov, jeg var så dybt forbundet med som barn. Det er en fantastisk gave, siger Grethe Lindholm. Tag med på besøg i hendes elskede skov ved Jelling, som har stået uberørt i 50 år.
af Tine Sejbæk, journalist

 

Boganmeldelser:
*
Tænk dig sund – Sådan overvinder du sygdom og styrker dit immunforsvar ved at kontrollere kronisk stress, af Bal Pawa, anmeldt af Siv Johansson.
* Universet har altid en plan – De 10 gyldne regler for at give slip, af Matt Kahn, anmeldt af Anne Wedege.

Verden Rundt – korte nyheder fra ind- og udland
Fx: Årets antibiotikum – Fra fængsel til frihed – Lægeplanter mod covid-19 – De ikkejordiske skjuler sig – Godt nyt for EHS’ere – og meget mere!

Verden Rundt Klima – vores grønne sider!
Fx: Blomster genbruges – Skal miljødrab være ulovligt? – Tværreligiøs klimakamp.

Det Sker – oversigt over messer, kongresser, festivaler o.l.

 GUIDEN – Hvem hvad hvor i det holistiske Danmark

LEDER – nr. 4, oktober 2021

Dansk pige
– husker tidligere liv?
– kommunikerer med afdød?

Det er som regel fra Indien eller andre steder i udlandet, at man læser og hører om børn, der beretter om noget, der kan tolkes som tidligere livs oplevelser med mennesker, steder eller andre tilhørsforhold.

Fremmede mennesker påstår ting og sager fremmede steder på kloden. Svært for os altid 100 % at kunne kontrollere rigtigheden. Der findes ganske vist solid og anerkendt forskning, men dens resultater når sjældent frem til medierne herhjemme.

Men – hvad med en beretning fra Sydhavnen og Frederiksberg i København? Og hvad med, at Nyt Aspekts grafiker faktisk kender familien? Det kan man da kalde tæt på og nemt at kontrollere rigtigheden af!

Dette er virkelighed! I dette nummer kan du møde Gaia på 2½ år, der allerede som 1½-årig snakkede om ”en anden mor”.

Gaia snakker også med en usynlig veninde, som hun kalder Ayoe, og hun fører sine forældre til både mindesmærke og gravsten for den afdøde Ayoe. Og hun kan også udpege Ayoe mellem billeder af andre piger.

Rammen for det hele er det ulykkelige fejlbombardementet af Den Franske Skole i slutningen af anden verdenskrig. For her døde den usynlige veninde.

Se filmdokumentation på Nyt Aspekts hjemmeside
En del af hændelserne er dokumenteret af forældrene på små filmklip, som du kan se på Nyt Aspekts hjemmeside. 

Se også filmen Skyggen i mit øje – premiere nu i oktober!
”Tilfældigvis” har denne film premiere netop i den måned, hvor Nyt Aspekt kan løfte sløret for Gaias oversanselige oplevelser med et af ofrene for tragedien på Den Franske Skole.

Biograffilmen er lavet af den danske instruktør Ole Bornedal med 16 mio. kroner i støtte fra Det Danske Filminstitut. Du kan også se filmen via Biografklub Danmark, som mange er medlem af.

Hallo derude!!!
Støt Nyt Aspekt – helst i denne inkarnation 😀 – så støtter du det holistiske Danmark.
Vi har brug for dig, og vi regner med, at det er gensidigt. Vi sammensætter dette spirituelle blad med det klare formål, at du i hvert nummer skal kunne finde noget opmuntrende – noget forbavsende – eller bare en sætning, som får dig til at glædes over livet, se helhed og mærke universets kærlighed bag alt.

Vi glæder os til at sende dig Nyt Aspekt i 2022!

Kærlige hilsner fra os på redaktionen
Steen Landsy, ansvh. red.

 

Nr. 3 – juli-september 2021

Nr. 3- juli-september 2021
 

INDHOLD:

Kakao åbner hjertet
Vidste du, at kakao udvider bevidstheden, beroliger nervesystemet og gør hjertet mildt?
Kom med til en kakaoceremoni hos Sarah Warny Berg.
af Tine Sejbæk, journalist


Kasunyatan:
I stilhedens rum
Den gamle javanesiske visdomslære kasunyatan handler om det helende rum, der åbner sig, når der bliver stille i det indre. Lad os træde ind i det!
af Bernd Kolb, spirituel lærer

Frygt eller fred i sindet
Visdomsord fra Osho (billedet), Rudolf Steiner, Charles Eisenstein, Lao Tzu og Mahatma Gandhi.


Integrering af ånd og krop
Skab kontakt til den åndelige enhedsenergi i alle celler og mærk dyb healing.
Prøv: “Celleøvelse” og “Øvelse i at mærke Altet”.
af Elsebeth Karsholt, healer

 Det terapeutiske rum

Menneskets psyke har en selvhelbredende kraft – forudsat at terapeuten trækker sig tilbage til en ikke-vidende position. Derved skabes det terapeutiske rum, hvor klienten trygt kan træde frem.
af Hermod Nordby Hansen, psykolog


Clairvoyante detektiver
Når politiets efterforskning er gået i stå, kan en clairvoyant ofte hjælpe. Læs fx: ”Den clairvoyante blev mistænkt!” og ”Gav op 200 m for tidligt.”
af Odd Skarstad


Fordøjelsens mysterium

Den mad, du spiser, skal forvandles til din helt individuelle krop. Det er en proces, som rækker langt ud over det fysiske.
af Kirsten Skjerbæk, ernæringsterapeut

Sommerfugl på færde
Serie: Aldrig alene.
”Da jeg steg ud af bilen, kom en hvid sommerfugl mig i møde. Den fulgte mig tæt de mange meter hen til hoveddøren …”
af Tina Varde, forfatter

Boganmeldelser:
*
Indre forvandling – En yogis guide til glæde, af Sadhguru, anmeldt af Jesper Ovesen.
* Frihedens øjeblik, af Lars Muhl, anmeldt af Ingelise Hallengren.
* Qigong for krop og sind, af Ole Havmøller, anmeldt af Siv Johansson.

Verden Rundt – korte nyheder fra ind- og udland
Fx: Telepati mellem tvillinger – Pioner-hospital – Autisme og reinkarnation – Akupunktur mod blærebetændelse – TAK er sundt – ”Det går snart væk” – Verdensmål nr. 18? – LDL-kolesterol frikendt – og meget mere!

Verden Rundt Klima – vores grønne sider!
Fx: Probiotisk sæbe renser vand – Væk med fliserne – Solpaneler af alger – Landbrug trods tørke.

Det Sker – oversigt over messer, kongresser, festivaler o.l.

 

GUIDEN med Tema: Kurser og uddannelser – Find din fremtid i Guiden!

LEDER – nr. 3, juli 2021

Ser du langt nok?

Sommer er for mange ensbetydende med, at vi kommer mere ud af byen og kommer ud og oplever nogle vidder, som vi måske ellers kun ser på en skærm 40 cm fra vores øjne.
   Det må da være sundt at komme derud, ik’? Jo, og langt mere, end vi tror! For der sker som sædvanlig langt mere end det, øjet lige ser! Vi får faktisk både en reaktion i vores parasympatiske nervesystem og i vores følelsesmæssige aura = vores følelser.
   Det er forfatteren Steven Kotler (USA), der har kigget ind i dette med at lade blikket glide ud over store vidder og undersøgt vores reaktion derpå. Det parasympatiske nervesystem – ”hvile- og fordøjelsessystemet” – omsætter oplevelserne til kemi, der sænker vores hjerterytme og aktiverer vores kirtelsekreter.
   Men der er som bekendt også lige noget med bevidstheden foruden kroppen. Det har vist sig, at når man kigger på ensartede flader – fx en tom væg eller ud på himlen – tager man toppen af alle de mange andre indtryk og får dermed plads til nye tanker. Kort sagt bliver man mere effektiv og styrker sin evne til at løse problemer.
   Og endnu en bevidsthedseffekt: De store vidder åbner også dit sind for mere energi, mere kreativitet – alt sammen fysisk understøttet af flere processer i hjernen.
   Skal du skabe – et maleri, en tekst, et overblik eller hundredvis af andre ting – så er det værd at lede efter vidder. Og det vil sige længere udsyn end bare lige til den nærmeste skærm. Naturen er derfor som en sommerferieaktivitet så utrolig vigtig!

Ser du nyt?
Og hvor går turen så hen? Her kunne du jo tænke på, at den, som oplever nye ting, nye steder, nye mennesker, nødvendigvis er nødt til at omstille sig. Man må reagere på de nye indtryk, skabe nye vaner og gøre sig ydmyg overfor de nye påvirkninger.
   Alt det er så umådeligt sundt for vores spirituelle udvikling, at du med sindsro kan vælge at agere helt anderledes og gøre noget måske for dig utroligt forandrende. Kort sagt udfordre din vanebevidsthed, som har det med at sige ”tryghed og gentagelser”.
   Hvis du hører til dem, som hele tiden i hverdagen oplever nyt, så fald til ro i en hytte, på et øde sted, gå ensomme ture, find natur, hvor du kan være i fred.
   Modsætningens energi skaber nye evner og giver dig en større spirituel bredde til at forstå flere aspekter af livet og af dine medmenneskers mangeartede måder at være på.

Rigtig god sommer med vidde og nyskabelse!

Kærlige hilsner
Steen Landsy, ansvh. red.

Nr. 2 – april-juni 2021

Nr. 2 – april-juni 2021
 

INDHOLD:

2021: Store udfordringer – og store muligheder
Saturn og Uranus står i hele 2021 i et udfordrende aspekt til hinanden. Ser vi forskellen mellem lyset for enden af tunnelen og toget, som vi risikerer at kollidere med?
af Per Henrik Gullfoss, astrolog

Overgivelse
“Overgivelse er den enkle, men dybe visdom at give efter for livets strøm i stedet for at gøre modstand.”
af Karin Børsting, lysarbejder

At høre stemmer
For psykisk syge er det ofte en plage. For de fleste clairvoyante er det både normalt og ønskeligt. To engelske forskere har undersøgt forskelle og ligheder.
af Steen Landsy, spirituel lærer, og Iben Gaarde-Nissen, redaktør Nyt Aspekt

Et lys i mørket
Serie: Aldrig alene. “Min mor er fra Færøerne, og hun fortæller spændende og forunderlige historier om drømmesyn, varsler og hjælp fra det såkaldt overnaturlige.”
af Bjarni Åkesson Filholm

 

Zen og klimakrisen
Buddhister – og alle andre spirituelle – forsøger at acceptere verden, som den er. Hvordan kan det forenes med kamp for klimaet?
af Zenki Christian Dillo, zenlærer

 

Forskning på behandlingens præmisser
Det kan lade sig gøre! Vi har talt med to forskere, der har erfaring på området: Hanne Bess Boelsbjerg og Lasse Skovgaard.
af Jesper Odde Madsen, journalist

 

Boganmeldelser:
* Elsk verden, af Peter Scheelke, anmeldt af Brita Gottschalck.
* Derfor skaber du dit eget liv – med baggrund i kvantefysikken, af Henning R. Jensen, anmeldt af Ingelise Hallengren.
* Wim Hof-metodenAktiver dit potentiale og sæt dig ud over dine begrænsninger, af Wim Hof, anmeldt af Jesper Ovesen.
* Sjælens bog – 52 veje til et meningsfuldt liv, af Mark Nepo, anmeldt af Siv Johansson.

Verden Rundt – korte nyheder fra ind- og udland
Fx: Hvordan har du undgået covid-19? – Kornets Hus – Børn lærer børn om mental sundhed – Nunchi – Hindhede-prisen – Kamp om homøopati – Milliardæren der ville dø fattig – og meget mere!

Verden Rundt Klima – vores grønne sider!
Fx: Vigtig dansk ”quinoa” – 1 kilo plastikaffald = 1 måltid
– Kaktuslæder – Brintfærge – En grøn korridor.

Det Sker – oversigt over messer, kongresser, festivaler o.l.

GUIDEN – Hvem-hvad-hvor i det holistiske Danmark

LEDER – nr. 2, april 2021

Pandemitræning

Træning i følelsen af at leve i én verden.

Vi har hørt det til bevidstløshed. Tænk positivt!!! I en samfundsmæssig sammenhæng gælder det også nedlukning, isolation og mangel på kontakt mennesker imellem.
     Det kan være ret så svært, men faktisk kan vi løfte os lidt op til Jordklode-niveau og dér glæde os over en ny tendens. Coronapandemien har nemlig givet forøget opmærksomhed mod andre nationer, folkeslag og områder på kloden.
     Hør fx hvad den bulgarske politolog Ivan Krastev sagde lige før nytår: ”For måske første gang i historien har mennesker verden rundt haft de samme samtaler og delt den samme frygt. Ved at blive hjemme og tilbringe utallige timer foran computere og fjernsyn har folk kunnet sammenligne det, der skete for dem, med det, der skete for andre mennesker andre steder. … Vi kan ikke nægte, at vi for tiden mærker, hvordan det føles at leve i én verden.”
     Tænk engang, når vi i fremtiden ændrer baggrunden for denne følelse. Når det ikke mere er frygt – ikke angst – som driver vores interesse for, hvordan vores medmennesker lever og har det.
     Tænk engang, når vores tanker derimod i måske 60 % af dagen kun handler om, hvordan vi kan være til gavn for andre. Hvordan vi kan dele, støtte og skabe sammen. Hvordan vi kan udvikle en verden, hvor vi med glæde, kærlighed og gode intentioner hele tiden beskæftiger os med at skabe supergod stemning = positiv energi.
     Læs fx alle de inspirerende korte nyheder på Verden Rundt-siderne i Nyt Aspekt og oplev, hvordan nye tanker og aktiviteter allerede spirer og gror! Det er virkelig ved at løfte energierne i verden.
     I den personlige udgave kan vi hver eneste time øve os i positive energier. Stoppe den konstante kritik af os selv og andre (læs fx artiklen Venlighed side 15). Opfatte det, der sker, som noget, vi selv er årsag til og på et personligt plan selv kan gøre noget ved.
     Svært? Jo jo – bare sååå svært, men det kaldes personlig udvikling, og resultatet og konsekvensen tager vi med os både i den åndelige verden, hvor indholdet i vores bevidsthed er bestemmende for vores oplevelser, og i det næste liv, hvor det samme indhold bestemmer inkarnationens indhold.
     Så måske skal vi se coronapandemien i et større perspektiv: som en situation, der har til formål endnu en gang at rette vores opmærksomhed mod fællesskab, enhed og personlig livsglæde og taknemlighed over det, vi vitterlig har at være glade for.
     Foråret er over os. Solens stråler opvarmer alt. Lad din indre sol fyldt med gode intentioner komme mere og mere til orde – så det også bliver sommer i din bevidsthed!

Kærlig hilsen fra os alle her på Nyt Aspekt
Steen Landsy, ansvh. red.

Nr. 1 – januar-marts 2021

Nr. 1 – januar-marts 2021

INDHOLD:

Virus som læremester
En ny verden kræver et nyt verdensbillede, hvor mennesket ikke er enehersker.
Coronavirus har givet os en mulighed for endelig at lære af vores fejl.
af Deepak Chopra, spirituel lærer, og Zach Bush, forsker

Når tegninger taler
– en fortælling om Ane Gudrun, sjæletegneren fra Djursland. Vores journalist fik en sjæletegning.
”Jeg mærker, at den påvirker mig”, var hendes umiddelbare reaktion.
af Anni Simonsen, journalist

Værdien af værdier

Svarer dine personlige værdier til kulturens og samfundets værdisystem?
af Christian Paaske

 

Musik og intuition
Når musikken spiller af sig selv … Når der skabes et helt særligt energifelt både hos musikeren og hos publikum … Når musikeren går i ét med instrumentet eller musikken … Så opleves et skærpet nærvær – intuitionen virker!
af Steen Landsy, spirituel lærer


Evigheden

”Der er intet nyt under solen, men heller intet gammelt.
Alle ER i evigheden, og alle og alt bevæger sig trygt og sikkert efter den guddommelige vilje …”
Digt af Inger Schiøtt

Gør modgang til en gave
”Tænk hvis det er en gave, at jeg i en periode ikke får det, som jeg vil have det?”
Sådan spørger Matt Kahn som en hjælp til at flytte sit perspektiv fra egoet til sjælen.
af Agneta Orlå, coach

Englehjælp
Højtudviklede væsener er altid parat til at hjælpe og vejlede os – især når vi beder om det.
Men hvordan beder man? Og hvorfor hjælper de ikke alle?
af Mark Pitstick, psykolog

Appel fra 90 forskere:
Skab en ny model for bevidstheden
Galileo-rapporten har til formål at igangsætte
en offentlig debat om videnskabens forudsætninger.

Boganmeldelser:
*
Livets største overraskelse – Livet efter døden belyst fra et videnskabeligt, filosofisk og spirituelt perspektiv, af Alex Riel, anmeldt af Ingelise Hallengren.
* Nær død – En opdagelsesrejse i videnskab og liv, af Siri Agnes Karlsen, anmeldt af Lars Harrekilde.

Verden Rundt – korte nyheder fra ind- og udland
Fx: WHO siger ja til traditionel medicin – Trillende planter – Hunde har næse for sygdom, også corona – C og D og covid-19 – Plantemad viden om – Lykke på skoleskemaet – Operation Walk – og meget mere!

Verden Rundt Klima – vores grønne sider!
Fx: En ”levende” kiste – Inspiration fra Ötzi – Hvaler og CO2 – Fyld op efter behov.

Det Sker – oversigt over messer, kongresser, festivaler o.l.

GUIDEN – Hvem-hvad-hvor i det holistiske Danmark

LEDER – nr. 1, januar 2021

Ser du visdom og kærlighed?

Der kommer et alternativ til demokrati som styreform.

Visdom og kærlighed er ikke lige det, nyhederne bærer mest præg af. Selvom de i virkeligheden handler om mennesker, der gør, hvad de formår for at leve op til deres egne idealer, er der uhyre meget ”kamp”. Parlamenternes oppositionspartier forventes at kritisere regeringerne – helst sønder og sammen. Pressen forventes at være særdeles kritisk – helst hele tiden.
Selvfølgelig er det ofte nødvendigt at få belyst hensigter, moral og handlinger. Især fordi vi alle er ufærdige væsener på vej i udviklingen. Men tonen og begrundelsen for at gøre det kan ofte findes i ønsket om egen magt. ”Andres ulykke er ikke at foragte”.
Den stærkt negative kritik gør mange af os borgere trætte, opgivende og desværre måske også ligeglade. Vi efterspørger positive, opbyggelige debatter og samarbejde med maksimal god vilje.

”Demokraturer”
Mange samfund er gået fra diktatur til demokrati – altså fra én persons beslutninger til flertalsbeslutninger. Vi er stolte af at være demokrater, selvom det ofte betyder, at der tages beslutninger mod mindretallets – fx de svages – interesser.
Vi ser nogle steder uretfærdige demokratiske valgsystemer, og i mange folkevalgte parlamenter er skænderier og ekstrem mangel på samarbejde mere reglen end undtagelsen.
Sjældent ser vi demokratier med dyb og kærlig respekt for mindretallet, og desværre vokser antallet af demokraturer – pseudodemokratier. Den stærke mand lurer bag skalkeskjulet ”demokrati”. Denne tendens er en sygdom i ethvert sandt demokrati.

Fremtiden: De bedst egnede
Er demokrati i virkeligheden fremtiden? I gamle dage blev vi ledet af enevældige konger, måske med lidt hjælp fra aristokratiet – de rige, magtens mænd. Men den egentlige betydning af aristos (græsk ord) er bedst.
Fremtidens Verdens Forenede Stater vil være demokratisk opbygget, og lederne vil være ikkemagt-mennesker.
Hver nation vil vælge sine ”aristokrater” = de bedst egnede hvad angår deres evner til at vise visdom, kærlighed, samarbejde og handlekraft.
Når vi bliver kloge nok som vælgere til at efterspørge disse egenskaber hos de opstillede, vil egnede kandidater stille op og blive valgt. Så kommer der samfundsmæssige forandringer med langt mere næstekærlighed, end vi ser i dag.
Hvornår – hvornår? spørger du. Jah – vi er kun i barnestadiet, derefter kommer det trodsige teenagestadie, og endelig bliver vi voksne. Rejsen er lang, men spændende, fordi lyset/det positive ses lidt hver eneste dag, hvis du kan få øje på det!
Udviklingen handler naturligvis også om os som individer. Vi skal bare klø på med os selv! Selv komme så tæt på disse fremtidens værdier og handle så godt, vi overhovedet kan ud fra vores evner, viden og idealer. Vi kan støtte og stimulere hinanden – fx ved at læse Nyt Aspekt, ved at tale om det positive og forsøge at udtrykke det på alle måder.
Hvis du øver dig i dette, får du et godt nyt år 2021, og alle, du møder, vil bevidst eller ubevidst mærke dine kærlige forsøg på at blive ”aristokrat” = den bedst egnede.
Kærlig hilsen og godt nyt år 2021 fra os alle her på Nyt Aspekt
Steen Landsy, ansvh. red.

Græsk miniordbog
Demokrati kommer af demos = folk og kratein = herske.
Aristokrati kommer af aristos = bedst og kratein = herske.

redtube
tikhub.pro mamilos grandes.