Internetspalten - din guide til gode hjemmesider


Internetspalten april-juni 2012:

4 x VEGE


af Carl Bloch, webmaster

Få kontakt med ligesindede

www.vegetarkontakt.dk er et mødested for vegetarer og veganere. Det er en velfungerende hjemmeside med hundredvis af indsendte opskrifter, et multi-forum, der bliver flittigt benyttet, samt mulighed for at skrive til og date de andre.

Man kan søge på kryds og tværs i opskrifterne, som både er inddelt efter fem typer af vegetarisme og 23 slags mad. Mange af retterne bliver vist på billeder. Desværre er opskrifterne ikke altid placeret de rigtige steder.

Forummet og datingen kræver, at man opretter en profil, men det er let og gratis. Datingen fungerer på samme måde som på alle andre datingsider.

Der er i skrivende stund 3424 tilmeldte brugere, og der kommer nye til hver dag. Der er også mange unge iblandt. Det er opmuntrende at se, hvor mange vegetarer der faktisk er her i landet.

 

Forskning og opskrifter

www.vegetarbladet.dk er faktisk ikke noget blad, men en almindelig hjemmeside med masser af artikler og opskrifter. Den er god at have ved hånden, hvis man vil holde sig opdateret med de seneste forskningsresultater på området eller læse noget om et bestemt emne. Artiklerne er inddelt efter sygdomme, fødevarer og næringsstoffer. Der er også nogle videoer (på engelsk).

Man kan tilmelde sig et ugentligt nyhedsbrev, som linker til de nye artikler og opskrifter på hjemmesiden.

 

En senior-veganer fortæller

Leif Varmark havde spist animalsk føde i hele sit 65-årige liv. Men en dag i 2007 nægtede hans datter pludselig at spise kød og fisk, fordi de havde sprættet fisk op i skolen – ”mega-ulækkert”. Inden længe spiste hele familien vegetarisk.

Leif Varmark har siden tygget sig igennem et imponerende antal bøger, hjemmesider og videoer om sundhed og vegetarisme, både på dansk og engelsk. Det gjorde ham klogere. Resultat: Året efter var hele familien blevet veganere (dvs. heller ingen æg og mælkeprodukter).

På hans personlige hjemmeside www.plantemad.dk fortæller han detaljeret om, hvad han spiser, hvilke grønsager han dyrker i haven, hvordan hans køkken er indrettet, små helbredsforbedringer osv. Desuden deler han ud af sine læseerfaringer.

Man tilgiver ham, at der er huller alle vegne, idet "hjemmesiden er under permanent opbygning".

 

Tænk på klimaet

Mindst 18 % af den globale opvarmning er forårsaget af kødproduktion. Som også tærer kraftigt på vores drikkevandsresurser og forurener søer, floder osv. I Sydamerika fældes store regnskovsarealer for at producere soja til vores grise. Derfor er det vigtigt at spise mindre kød og mere grønt.

Det gælder ikke mindst os danskere. Vores kødforbrug er næsten tredoblet på 40 år, og vi er nu det land i verden, der spiser mest kød pr. indbygger. Dobbelt så meget som svenskerne.

Det er også vigtigt at købe flere danske - og dermed årstidsbestemte - råvarer for at undgå de lange, forurenende transporter.

Læs mere i pjecen Kød og klima www.vegetarforening.dk, Dansk Vegetarforenings hjemmeside. Som også byder på meget andet interessant læsestof, opskrifter m.m.

 

Carl Bloch er webmaster på www.nytaspekt.dk

 Seneste nummer:

FEJL i linket til podcasts

korrekt link hedder nytaspekt.dk/napodcast

*Leder: Spar tid – ”læs” Nyt Aspekt med ørerne!

* Hospitaler i Brasilien: Læger og clairvoyante samarbejder
* Påsken – hvad kan vi bruge den til?
* Det spirituelle Rusland
* Delfiner: En udgave af os selv?
* Starten er gået … målet er VERDENSSTATEN
* Smertekroppen – kan vi finde et positivt forhold til smerte og lidelse?
* Den naturlige løsning – kost og livsstil
* Fuglesang – en kosmisk velsignelse
* Boganmeldelser
* Verden rundt
* GUIDEN – hvem-hvad-hvor i det holistiske Danmark

Læs mere her

--------------------------------------

Læs Fri-eksemplar: tryk på billedet

Frieksemplar 2017

Vi arbejder i øjeblikket på
at indtale podcastversioner
af artiklerne i Fri-eksemplaret.

Vi forventer, at alle podcasts er klar til aflytning i juni 2017.

_______________________

 

Gør det nemt for dig selv

Tilmeld dig Betalingsservice (BS), så du ikke behøver bekymre dig om at huske på, at nu skal du betale for fremtidige magasiner. Det vil ske helt automatisk!

PBS-nr.:      06622445
Debitorgruppe: 00001

_______________________

Dankortbetaling

Få Nyt Aspekt & Guiden leveret ind ad din dør! Bestil og betal med dit dankort her på hjemmesiden.

Bestil her

_______________________