Skip to content

Indhold og ledere Nyt Aspekt 2017

Indhold og ledere Nyt Aspekt 2017

Nr.  4 – oktober-december 2017

Nr. 4 – oktober-december 2017

INDHOLD

Alferne – det skjulte folk
På besøg i Island, hvor over halvdelen af befolkningen mener, at der findes alfer. Alfeskolen The Elfschool i Reykjavik har samlet tusindvis af beretninger om møder med alfer – læs nogle af dem!
af Briana Holberg, redaktør

—————————————————————-

 

Ny serie: Konkret spiritualitet
De spirituelle værdier viser sig på mange måder. Mød dem, der skaber en bedre verden.
Vi starter serien med to artikler:

Empati – vejen til fred
Der står to mennesker på en scene, som normalt ville være fjender, men de opfører sig ikke sådan. De fortæller, hvordan de lyttede sig frem til at forstå hinanden. Og skabte Building Bridges for Peace. En øjenåbner for tilhørerne.
af Victoria Gater

Fra forbruger til borger
Forbrugeren sørger for sig selv. Borgeren tænker på, hvad der bedst tjener fællesskabet – og skaber dermed fremtidens samfund.
af Jon Alexander, New Citizenship Project

Korte nyheder til serien: To skolepiger på Bali starter Bye Bye Plastic Bags – Exit-bevægelserne: De lægger hadet bag sig – GreenSpeak: Tre dansk idealister – m.m.

—————————————————————-

Chakraerne – har vi forstået dem?
– Faktisk ikke, siger yogaeksperten Christopher Wallis, som har studeret de oldgamle tekster. – De fleste løber med en halv vind, mener han.
Vi har talt med to danske eksperter, som delvis giver ham ret.
af Bo Heimann, forfatter og underviser

      Christopher Wallis

Der er en udvej – for kronisk syge
”Behandlingsresistente” patienter lindres og helbredes med alternative metoder på Stiftung Ausweges terapilejre i Tyskland. Resultaterne er dokumenteret af læger.
af Jannie Solaas, forfatter


Druidernes indercirkel
Tusindvis af stenmonumenter står som tavse vidner om fortidens spirituelle forståelse. Eller måske er de ikke så tavse endda …
Tag med til druidemøde i stencirklen Callanish i Skotland – engang for længe siden. Emne: Krise! Den gamle visdom var ved at forsvinde.
af Per Henrik Gullfoss, astrolog 

Visdom og videnskab mødes
Den nyeste videnskabelige forskning bekræfter de religiøse visdomstraditioner i, at universet ikke blot er bevidst, men er bevidsthed i sig selv.
Filmen The Creative Play of Consciousness formidler dette på en både inspirerende og overbevisende måde.
af Bo Heimann, forfatter og underviser

   

Hvem er den rette for dig?
I skal helst være fælles om de basale værdier. Hvad er vigtigst, åndslivet eller familielivet? Gør dig klart, hvor du står. Og meld det ud fra starten, så I undgår at skuffe hinanden.
af Jens W. Pedersen, coach og forfatter

 

Boganmeldelser:
* Ayurveda for begyndere, af Lise Faurschou Hastrup, anmeldt af Ingelise Hallengren.
* De 5 ting døende fortryder mest, af Bronnie Ware, anmeldt af Carl Bloch.
* Indiens spirituelle visdom (nyt bind 1), af Lisbeth Ejlertsen, anmeldt af Jesper Ovesen.
* Sund mave – klart sind, af Emeran Mayer, anmeldt af Birthe Straarup.

Verden Rundt – mange sider med korte nyheder fra ind- og udland
Fx: Håb for vaccineskadede – Se lyset, ikke kun med øjnene – Cirkulær økonomi – Dadirri, meditation i bushen – Mikkel Hindhede-prisen – Forskning: Håndlæsning virker – Verdens smukkeste mysterium – m.fl.

Det Sker
– oversigt over messer, kongresser, festivaler osv. i Danmark og udlandet.

GUIDEN – Annoncetema: Kurser og uddannelser

LEDER – Nr. 4, oktober 2017

At gøre en forskel

Mig? Jeg kan jo ikke ændre verden …

Under oprydning stødte jeg på en gammel lille mærkat – du ved sådan en, man skal slikke bagpå. Fundet satte gang i ”tænketanken” deroppe på første sal.
         Verdensfreden begynder med Dem stod der. Først lidt smågrin over den gamle høflige formulering, men så begyndte tankerne at køre – alle tankerne omkring det dybe fredsønske, som bliver stærkere og stærkere i os. Alt det, som sker i verden i dag, forstærker bare dette ønske. Og dét er lige nøjagtigt den store åndelige udviklingsplan.
         Ofte tror vi, at vi ikke selv spiller nogen særlig rolle her i livet. Men det er en klar fejltagelse! Jeg kan ikke lade være med at tænke på fx den 70-årige kvinde i Berlin, som gennem tre årtier tilbragte sine dage på gaderne for at fjerne nynazistiske plakater. Hun fjernede 130.000 af slagsen. Sådan!
         Selvom det for tiden er tweetene fra en bestemt person i Det Hvide Hus, der vækker mest opmærksomhed, er det nok meget godt at huske, at det var tweetene fra en anden leder, nemlig Nelson Mandela, der med deres indhold om kærlighed og fred blev delt allermest. Det siger dog en masse om menneskenes længsler.
         Den amerikanske filosof Loren Eiseley (1907-1977) fortalte engang om en ung pige, som han havde set på afstand på en strand. Hun udførte tilsyneladende et ritual: bøjede sig ned, strakte sig op og førte med en stor bue sin arm ud mod havet.
         Da han kom nærmere, så han, at hun smed strandede fisk ud i vandet! Dem var der hundredvis af. Han gik hen og spurgte, hvilken forskel det skulle gøre at redde nogle få af dem? Hun bøjede sig ned, tog endnu en fisk op, kastede den ud i havet og sagde: ”For denne fisk gør det sandelig en stor forskel!”
         Når du tænker på forandringen hen imod lys og kærlighed – ikke bare i verden, men i dit eget hjerte og hjerne – så ved du, at det handler om vilje over vane. Og du ved, at det er svært, men ikke umuligt!
         ”Se her” kunne vi kalde den nye serie, som starter i dette nummer af Nyt Aspekt, men ”Konkret spiritualitet – Mød dem, der skaber en bedre verden” siger lidt mere. Med den serie vil vi vise, hvordan utallige menneskers spirituelle impulser udmønter sig i fx brobygning i samfundet og større medmenneskelighed.
         Vi har sådan brug for at blive mindet om alt det positive, som vitterligt sker, men som ikke fylder nyhedsfladen. Derfor er det vigtigt, at vi inspirerer hinanden igen og igen med positive, spirituelle vinkler og impulser, så vores hverdag ikke bliver mørk og skaber fortvivlelse.
         Derfor siger vi dig TAK, fordi du som medlem af Foreningen Nyt Aspekt gennem dit bidrag gør det muligt at sende disse impulser ud til tusinder af mennesker. Måske ikke så mange tusinder, men betænk: hver og én spreder lyset videre ud på sin måde.
         Det er spiritualitetens inderste kvalitet.

Kærlig hilsen
Steen Landsy, ansvh. red.

—————————————————————————————————–

Gratis webinar: ”Din kontakt med den åndelige verden”
Afdøde og guider. Muligheder og begrænsninger. Sådan gør de clairvoyante – hvad kan du gøre?
Med Steen Landsy, redaktør Nyt Aspekt og kursusleder i Kosmos Center, og Maya Fridan, clairvoyant og uddannelsesleder.

Torsdag den 16. november kl. 18.30–19.30.
Gå ind på www.nytaspekt.dk (klik på Nyt Aspekt Online) og tilmeld dig. Du får en påmindelse pr. mail nogle dage før.
         ”Hvad er mit medlemsnummer?” Kig på det papir med dit navn og adresse, der hver gang ligger i plastikomslaget sammen med Nyt Aspekt. Dit medlemsnummer står i øverste venstre hjørne på linje 2 – det er et nicifret tal, der begynder med 670.
         Derefter kan du vælge dit eget brugernavn og password, som du fremover bruger til alle Nyt Aspekts onlineaktiviteter via www.nytaspekt.dk/online

PS: Webinaret ”Kollektiv karma – hvad er det, der sker i verden?” med redaktør Steen Landsy og astrolog Karl Aage Jensen skulle have været sendt 29. august, men teknikken drillede. Nu kan du imidlertid se det på vores hjemmeside!
         Gå ind på www.nytaspekt.dk/online og klik på Webinarer.

———————————————————————————————————-

Få mere ud af Nyt Aspekt!
Udnytter du mulighederne på vores nye hjemmeside? Som medlem af Foreningen Nyt Aspekt kan du bl.a.:
* Læse eller lytte til tidligere artikler
* Lytte til podcasts af tidligere artikler
* Gratis opleve vores webinarer

Nr. 3 – juli-september 2017

Nr. 3 – juli-september 2017

INDHOLD

Reinkarnation: Drengen der vidste …
Allerede som toårig fortalte han, at han engang var en berømt baseballspiller. Og endda med samme mor som i dette liv.
Hans mange detaljerede udsagn er blevet efterforsket og bekræftet. Moren har skrevet en bog, og den er ved at blive filmatiseret.
Læs også om den nyeste forskning i reinkarnation.
af Roy Stemman, redaktør

Ny dansk forskning: Healing hjælper eks-kræftpatienter
Træthed, angst … Mange, som har fået kemo eller stråler, står bagefter alene med den slags problemer. Vi har talt med healer og kræftsygeplejerske Marianne Garst, som netop har afsluttet et studie, der viser, at healing er en stor hjælp for disse mennesker.
af Tine Sejbæk, journalist

Marianne Garst


Klodens kvantespring
Hvad mangler vi i det moderne samfund? At lytte til hjertet! At erkende det åndelige! Kun sådan vi kan forandre verdenssituationen.
Indsigtsfulde ord fra en ikkefysisk tibetansk mester.
af Helge Hognestad, præst

Et altafgørende valg
Midt i sit livs største smerte var Mette Milling i stand til at se, at hun havde et valg – og hun valgte at sige JA til livet. I dag er hendes største glæde at hjælpe andre til dette valg.
I dette interview fortæller Mette om, hvad der førte hende til at vælge en uddannelse som underviser i Louise Hays metode – en af de ganske få i Danmark.
af Charlotte Haase, journalist


Mette Milling

Placebo – en stærk medicin
Dit sind er din private apoteker. Det kan skabe den medicin, du har brug for. Læs en stribe fantastiske eksempler på helbredelser.
– Når som helst du får din hjerne til at arbejde anderledes, ændrer du dit liv, forklarer Joe Dispenza, som er aktuel med en ny bog på dansk.
af Jannie Solaas, forfatter, og Christian Salvesen, journalist

Du er din egen tid
En spirituel begrundelse for grundindkomst – også kaldet ubetinget basisindkomst, UBI. Læs om menneskets ”tidslegeme” – kan vi erobre tiden tilbage?
Og læs en stribe UBI-succeshistorier fra hele verden!
af Lars Thor Smith, astrolog

Kulturchok kan ændre verden
Det føles utrygt – men det styrker vores empati. Du kan starte med ét her: ”Det var markedsdag i en støvet berberlandsby. Folk rakte håndvævede tæpper og levende høns op i hovedet på mig …”
af Aaron Millar, rejseskribent

Planeter, organer og følelsesliv
Kosmiske kræfter fra planeterne medvirker til at holde vores organer sunde. Fra sunde organer opstår sunde følelser. Ved sygdom i et organ kan man behandle ud fra den tilhørende planets metal eller plante.
Slå op i det overskuelige skema viser, og prøv øvelserne.
af Heidi Hansen, heilpraktiker

Babusjka-metoden
Uanset hvad du har været ude for, kan du stadig tage fat på din STYRKE – din ESSENS. Forestil dig, at den ligger i din inderste babusjka-dukke.
Babusjka-metoden er en glædesfyldt måde at re-visualisere sig selv på.
af Cedric Speyer, psykolog

 

Bare én dråbe
Ny dokumentarfilm vil udbrede kendskabet til homøopati. Homøopatisk medicin bruges af ca. 200 mio. verden over – er de allesammen skøre?, spørger filmen. Den beretter om overbevisende behandlinger. Og lader også kritikerne komme til orde.
af Jurriaan Kamp, redaktør

Verden rundt – mange sider med korte nyheder fra ind- og udland
Fx: Soldater døjer med spøgelser – Eftersidning? Nej, meditation! – Vaccine giver mentale lidelser – Rødkløver overrasker – Spring ud som spirituel – Holistisk rekreation – Mindfulness gør mænd triste – med flere.

Det Sker
– oversigt over messer, kongresser, festivaler osv. i Danmark og udlandet.

GUIDEN – Annoncetema: Kurser og uddannelser

 

LEDER – Nr. 3, juli 2017

Kære medlem af Foreningen Nyt Aspekt!

Følg os på en spændende rejse videre ind i onlineverdenen! Det betyder for dig, at du allerede nu kan få meget mere ud af Nyt Aspekt. Du kan fx deltage i live (direkte) webinarer, dvs. foredrag og kurser, hjemme hos dig selv på din computer. Du kan stille spørgsmål og få svar undervejs.
Snart vil du også kunne podcaste interessante tidligere artikler og således ”læse” Nyt Aspekt med ørerne.
Der kommer desuden videomuligheder for annoncørerne, som dermed får bedre kontakt til vores medlemmer/læsere.
          Gå ikke glip af det første – gratis! – webinar: Kollektiv karma – hvad er det, der sker i verden? Tirsdag den 29. august kl. 19-20. Oplægsholdere: Steen Landsy, redaktør Nyt Aspekt, samt Karl Aage Jensen, redaktør Horoskopet.
          Vi er glade for at præsentere dig for vores helt nye hjemmeside www.nytaspekt.dk! En masse muligheder vil udfolde sig i fremtiden. Vi glæder os til at præsentere nyskabelserne for dig.
Kærlig hilsen og god sommer!
Steen Landsy, ansvh.red.


Vær med!
Første gang du skal deltage i et Nyt Aspekt-webinar, skal du oprette dig med dit medlemsnummer m.m.
Find dit medlemsnummer: Kig på det papir med dit navn og adresse, der hver gang ligger i plastikomslaget sammen med Nyt Aspekt. Dit medlemsnummer står i øverste venstre hjørne på linje 2 – det er et nicifret tal, der begynder med 670.
Derefter kan du vælge dit eget brugernavn og password, som du fremover bruger til alle Nyt Aspekts onlineaktiviteter via www.nytaspekt.dk/online

Rabat hos Bog & Mystik

Køber du bøger? Musik, dvd’er, krystaller, englekort o.l.? Få 10 % rabat på dine online køb hos Bog & Mystik, når du handler via www.nytaspekt.dk (klik på Butik). Bemærk, at Bog & Mystik sender over hele landet.        
Endnu en fordel ved at være medlem af Nyt Aspekt.

Rabat til behandlere

Til dig, som er behandler, rådgiver eller underviser samt medlem af Nyt Aspekt: Får du brugt din mulighed for gratis optagelse på www.behandlerlisten.dk? Gælder grundoptagelsen (normalpris 150 kr.). Ønsker du udvidet optagelse, får du 100 kroners rabat.
Til dig, som søger en alternativ behandler/rådgiver: Slå op på www.behandlerlisten.dk under symptom, metode eller sted – dækker hele landet.

Mødelisten

Til læseren: Går du til foredrag, workshops, lystjenester o.l.? Find dine lokale arrangementer i Mødelisten i det trykte magasin eller på www.nytaspekt.dk
Støt dine lokale foreninger og undervisningssteder med din deltagelse.
Til mødearrangøren: Du kan via www.nytaspekt.dk oprette dig som mødearrangør og indskrive dine kommende aktiviteter (med entré maks. 150 kr.). Det koster dig blot 35 kr. pr. mødested. Husk: Brug denne mulighed – få flere deltagere!

Webinarer

Foredrag og kurser: Du kan hjemme hos dig selv deltage online i spændende og relevante webinarer indenfor Nyt Aspekts emner. Vi finder de bedste formidlere til dig.
Som medlem af Nyt Aspekt deltager du for kun 50 kr. – men første webinar er gratis for alle, se i venstre kolonne!
Som ikkemedlem betaler du 150 kr. – men kan senest 24 timer efter webinaret konvertere 100 kr. af beløbet til dit første års medlemskab af Nyt Aspekt. I det år vil du modtage fire numre.

Rubrikannoncer

Til læseren: På www.nytaspekt.dk finder du alle de tilbud, der har været annonceret som rubrikannoncer i det seneste magasin. Ordnet alfabetisk efter emne – nemt og overskueligt.
Til annoncøren: Du kan via www.nytaspekt.dk oprette dig som rubrikannoncør og indskrive din tekst. Prisen er pr. anslag og udregnes, mens du skriver. Din annonce kommer både i papirudgaven og på hjemmesiden.
Du rammer en særdeles spirituelt interesseret og aktiv målgruppe via Nyt Aspekt.

Spar tid: Lyt & Læs

Har du svært ved at nå at læse alt det, du gerne vil? Så kan du nu spare tid ved at lytte til Nyt Aspekt. Vi oplæser nogle af artiklerne, så du kan få spirituel inspiration i bilen, i bussen/toget, på gåturen – kort sagt lige når og hvor det passer dig! Du kan streame til din telefon, tablet eller computer. Gå ind på www.nytaspekt.dk/online – og log ind med dit medlemsnummer (se boksen ”Vær med”).
Endnu en bonus for medlemmer af Nyt Aspekt.
Udvid din horisont
Artikler af blivende værdi – Nyt Aspekt har trykt en hel del af den slags i årenes løb, og vi vil gerne dele dem med dig!
Du kan enten lytte til dem eller læse dem på din telefon, tablet eller computer. Find dem via www.nytaspekt.dk/online
Få mere spirituel viden med Nyt Aspekt.

Du får mere og mere med Nyt Aspekt!

Nr. 2 – april-juni 2017

Nr. 2 – april-juni 2017

INDHOLD

Hospitaler i Brasilien: Læger og clairvoyante samarbejder
Healing – energivand – reinkarnationsforståelse – nyt livssyn – kontakt til afdøde – støtte til familien. Og derudover almindelig medicinsk behandling. Mød lægen Andrei Moreira, en af de mange, der arbejder gratis som medium på de medicinsk-spiritistiske hospitaler i Brasilien.
af Elisabeth H. Reynolds, redaktør


Påsken – hvad kan vi bruge den til?

Åndelig udvikling er at nå til at leve bevidst i den fysiske og åndelige verden samtidigt. Det blev muligt ved påskebegivenheden, da Kristus-ånden blev jordklodens ånd.
af Tonny Møller, pædagog

Det spirituelle Rusland
Anastasia – Sibiriens vise kvinde – har inspireret utallige russere til en holistisk livsform med fokus på det nære, selvforsyning og frihed samt forfædrenes visdom. En helt anden fortælling om Rusland end den, vi oftest møder i dag.
af Olga Gurkina, Steinerlærer


Jytte Abildstrøm (t.h.) har skrevet forord til den første Anastasia-bog,
som netop er oversat til dansk (af Olga Gurkina, t.v.).

Smertekroppen
Kan vi finde et positivt forhold til smerte og lidelse? Ja, du kan lære at bruge din følsomhed og sårbarhed til at opnå en dybere forbindelse med andre mennesker.
af Lars Thor Smith, astrolog

Delfiner: En udgave af os selv?
Den dybe samhørighed, som mange føler med delfiner, kan skyldes fælles forfædre. Meget tyder på, at de tidligste mennesker en overgang levede i vandrige miljøer. Måske nogle af dem forblev i vandet?
af Frank Joseph, forfatter

Den naturlige løsning
Spilder du værdifuld tid og energi med piller og behandlinger fremfor at ændre kost og livsstil? Kroppen helbreder næsten altid sig selv, når vi sørger for de rette betingelser – og væbner os med tålmodighed.
af John Buhl, sundhedsrådgiver

Starten er gået … målet er VERDENSSTATEN
Serie Spirituel viden: Hver nation er et væsen. Verdens ca. 190 nationsvæsener arbejder på samme ”arbejdsplads”. Ledelsen forventer fælles fodslag! Målet står klart: at skabe enhed. Svært? Ja, det ses tydeligt. Lad os fastholde målet og bidrage som verdensborgere.
af Steen Landsy, redaktør og kursusleder


Den Internationale Domstol er FN’s primære juridiske organ. Kaldes også Verdensretten.

Fuglesang – en kosmisk velsignelse
Spurvene pipper igen fra tagene. Fuglene synger – hvor forunderligt! Og igen diskuteres det, hvorfor de laver så dejlige triller.
af Hans-Christian Zehnter, biolog

Boganmeldelser:
* Jesus–historien – Om at favne åndens mysterium, af Adyashanti.
* Vend det om – rettigheder eller næstekærlighed, af Birgit Berggrensson.

Verden rundt – mange sider med kort nyt fra ind- og udland
Fx: Kan telepati måles? – Et fristed for dyrene – Sjælens Prøvelse – Ny fredspris til White Helmets – Har bevidstheden grænser? – med flere.

Det Sker
– oversigt over messer, kongresser, festivaler osv. i Danmark og udlandet.

GUIDEN – Hvem-hvad-hvor i det holistiske Danmark

LEDER – Nr. 2, april 2017

Lyt & Læs

Spar tid – ”læs” Nyt Aspekt med ørerne!
Har du svært ved at nå at læse alt det, du gerne vil? Så kan du nu spare tid ved at lytte til Nyt Aspekt! Vi oplæser artiklerne, så du kan få spirituel inspiration i bilen, i bussen/toget, på gåturen – kort sagt lige når og hvor det passer dig! Du kan streame til din mobil, tablet eller computer.
Allerede nu kan du lytte til to artikler fra dette nummer (se nedenfor):
* Læger og clairvoyante samarbejder på hospitaler i Brasilien
* Starten er gået … målet er VERDENSSTATEN
Fremover får du den bonus, at du som medlem af Foreningen Nyt Aspekt kan podcaste flere udvalgte artikler.

Udvid din horisont
Artikler af blivende værdi – lyder det ikke godt? Nyt Aspekt har trykt en hel del af den slags i årenes løb, og vi vil gerne dele det med dig!
Snart kan du derfor – som endnu en bonus – finde interessante, dybdegående og inspirerende artikler på www.nytaspekt.dk – og du kan enten lytte til dem eller læse dem på din mobil, tablet eller computer.

 

Ånd før stof …

Beviser, tak!
– OK, siger videnskabsmanden dr. Robert Lanza. Han har for nylig lavet ravage på internettet med sine teorier om, at livet ikke slutter, når kroppen dør, og at livet kan vare evigt.
Denne Robert Lanza er ikke en hr.-hvem-som-helst! Han er ekspert i regenerativ medicin og direktør for Advanced Cell Technology Company, USA, og han er af New York Times vurderet som den tredjevigtigste nulevende videnskabsmand.
Biocentrisme er Lanzas ord for forståelsen af, at liv og bevidsthed er grundlæggende for universet – liv kommer først og skaber dernæst den fysiske verden, som livet leves i.
Universet synes skabt til liv, mener han, og tid og rum er ikke objekter, men snarere redskaber for vores forståelse af at være fysiske væsener. Disse tanker får flere videnskabsmænd til at nikke og folk på nettet til at tænke nye tanker.
Du siger måske ”Nå … det er da ikke nyt”, men det nye er, at det er kvanteteoretikerne og videnskaben, der drager disse konklusioner. For en gangs skyld er det videnskaben, som slår benene væk under materialismen, ateismen og andre ikkespirituelle, verdslige holdninger. Først og fremmest fordi den med anerkendte redskaber og metoder kommer til de samme resultater, som vise mænd og kvinder, åndsvidenskab og spirituelle kosmologier har oplyst søgende mennesker om i årtusinder.


Sådan gør du

Du får adgang til de oplæste artikler fra dette nummer via nytaspekt.dk/napodcast

Du får mere ud af Nyt Aspekt!

Kærlig hilsen
Steen Landsy, ansvh.red.

LEDER – Nr. 2, april 2017

Lyt & Læs

Spar tid – ”læs” Nyt Aspekt med ørerne!
Har du svært ved at nå at læse alt det, du gerne vil? Så kan du nu spare tid ved at lytte til Nyt Aspekt! Vi oplæser artiklerne, så du kan få spirituel inspiration i bilen, i bussen/toget, på gåturen – kort sagt lige når og hvor det passer dig! Du kan streame til din mobil, tablet eller computer.
Allerede nu kan du lytte til to artikler fra dette nummer (se nedenfor):
* Læger og clairvoyante samarbejder på hospitaler i Brasilien
* Starten er gået … målet er VERDENSSTATEN
Fremover får du den bonus, at du som medlem af Foreningen Nyt Aspekt kan podcaste flere udvalgte artikler.

Udvid din horisont
Artikler af blivende værdi – lyder det ikke godt? Nyt Aspekt har trykt en hel del af den slags i årenes løb, og vi vil gerne dele det med dig!
Snart kan du derfor – som endnu en bonus – finde interessante, dybdegående og inspirerende artikler på www.nytaspekt.dk – og du kan enten lytte til dem eller læse dem på din mobil, tablet eller computer.

Ånd før stof …

Beviser, tak!
– OK, siger videnskabsmanden dr. Robert Lanza. Han har for nylig lavet ravage på internettet med sine teorier om, at livet ikke slutter, når kroppen dør, og at livet kan vare evigt.
Denne Robert Lanza er ikke en hr.-hvem-som-helst! Han er ekspert i regenerativ medicin og direktør for Advanced Cell Technology Company, USA, og han er af New York Times vurderet som den tredjevigtigste nulevende videnskabsmand.

Biocentrisme er Lanzas ord for forståelsen af, at liv og bevidsthed er grundlæggende for universet – liv kommer først og skaber dernæst den fysiske verden, som livet leves i.
Universet synes skabt til liv, mener han, og tid og rum er ikke objekter, men snarere redskaber for vores forståelse af at være fysiske væsener. Disse tanker får flere videnskabsmænd til at nikke og folk på nettet til at tænke nye tanker.
Du siger måske ”Nå … det er da ikke nyt”, men det nye er, at det er kvanteteoretikerne og videnskaben, der drager disse konklusioner. For en gangs skyld er det videnskaben, som slår benene væk under materialismen, ateismen og andre ikkespirituelle, verdslige holdninger. Først og fremmest fordi den med anerkendte redskaber og metoder kommer til de samme resultater, som vise mænd og kvinder, åndsvidenskab og spirituelle kosmologier har oplyst søgende mennesker om i årtusinder.


Sådan gør du

Du får adgang til de oplæste artikler fra dette nummer via nytaspekt.dk/napodcast

Du får mere ud af Nyt Aspekt!

Kærlig hilsen
Steen Landsy, ansvh.red.

Nr. 1 – januar-marts 2017

Nr. 1 – januar-marts 2017

INDHOLD

Stenenes poesi
Kun tyngdekraften holder disse stenskulpturer sammen. – Forsøg ikke, gør det bare. Det vigtigste er tålmodighed, forklarer Michael Grab, som er en sand mester i denne gamle kunst.
af Christian Salvesen, journalist

—————————————————————

TEMA: HJERTEENERGI

Hjertets ildsted
Hver og en af os bærer en hjertevarme. Den ild kan antænde det gode i alle, vi møder.
af Heidi Rose Robbins, astrolog

Indre arbejde tager tid
Giv ikke op. Med tålmodighed vil du mærke din tolerance og kærlighed vokse. Og se, at det inspirerer dem omkring dig!
af Dalai Lama

Egoterapi eller hjerteterapi?
Har du behov for at “finde dig selv” eller for at blive en del af et fællesskab? Det er vigtigt, at den valgte terapimetode passer til din aktuelle situation.
af Jes Dietrich, forfatter

————————————————————–

Hvordan kan vi mestre kaotiske tider?
Bevar roen. Hold dig sund og stærk. Vær åben for forandring. Globalt set ligger vi mellem orden og kaos – vil du lade dig forandre, eller følge dit indre potentiale?
af Casey Kochmer, taolærer

 

Yodas visdom
Åndelige budskaber findes i myter, i eventyr – og i Star Wars! For længe siden i en galakse langt, langt borte delte Yoda ud af sin visdom …
af Henning Jon Grini, redaktør

Ny forskning: Vand – kroppens energibatteri
Vand spiller en langt større rolle for kroppens energi og indre kommunikation end hidtil antaget. Og solen oplader kroppen som et batteri! Præcis som åndsvidenskaben har sagt i over 100 år.
af Lars Harrekilde, journalist

Integreret synsterapi: Øjnene afspejler far og mor
Ja, og bedsteforældrene! Synsterapeut Ursula Büchler finder fortrængte følelser hos dig og i familien – og afhjælper derved øjenproblemer.
af Christian Salvesen, journalist

Katalysatorbog fundet
Hvad var det for en lille bog, der satte Martinus i gang med at meditere – resulterende i hans kosmiske indvielse? Det spørgsmål er først nu blevet besvaret!
af Ole Therkelsen, forfatter, og Dick Sørensen

Boganmeldelser:
* Den magiske butik – En neurokirurgs søgen efter hjernens mysterier og hjertets hemmeligheder, af James R. Doty.
* Der er altid håb – 48 beretninger fra det virkelige liv, af Anne Grete Rose Horneman-Thielcke.
* Helende tantra – Vejen til kærlighed, frihed, heling og sexuel ekstase, af Mogens Kjær.
* Tryk & glad – Enkel zoneterapi og akupressur for forældre, af Katrine Birk.
* Undgå Alzheimer – Opdag de virkelige årsager og styrk organismen, af Andreas Moritz.

Verden rundt – mange sider med kort nyt fra ind- og udland
Fx: Vask op i hånden, børn! – Politi med indføling – Døende får besøg af afdøde – Det er healing, ikke placebo – Hvad oplevede du som foster? – Av, siger træerne – Persille- og dildfrø mod kræft – med flere.

Det Sker
– oversigt over messer, kongresser, festivaler osv. i Danmark og udlandet.

GUIDEN – Annoncetema: Holistisk ferie

LEDER – Nr. 1, 2017

Det vi ikke ved
er det mest spændende!
Halløjsa, dér var en interessant pointe … og dér var en anden! Fra alle mulige hjørner af livet – fx gennem dagligdagens erfaringer, naturvidenskaben, visdomstraditionerne og vores terapierfaringer – får vi nye impulser, som er værd at sætte sammen.

Tag nu den meget anderledes måde at arbejde med øjne på, som artiklen om integreret synsterapi side 38 i dette nummer handler om. I øjnene kan terapeuten aflæse forbindelsen til klientens forfædre – moren ses i det ene øje, faren i det andet. Traumer hos fx bedsteforældre viser sig. (Her er ikke tale om irisdiagnose.)

De fleste forstår efterhånden godt, at vi er summen af vores egne handlinger, tanker og følelser. Men i holistisk betydning hænger vi alle totalt sammen. Vi er forbundet i en organisk sammenhæng. Er det da så underligt, at også fx din bedstefars traumer ses hos dig?

Ja, ærligt talt – det er lidt underligt, men kun fordi vi endnu ikke kan gennemskue, hvordan det hele hænger sammen. Det kommer dog hen ad vejen!

I vores overbevidsthed ligger et arkiv, et erindringskartotek, med alle erindringer fra dette og tidligere liv – faktisk helt tilbage til vores dyre- og plantestadier. Her findes vores erindringstalentkerner, som er en slags åndelige ”bevidsthedsgener”.

I realiteten korresponderer alle åndelige energier naturligvis med de fysiske, så man kunne forestille sig, at disse vores tidlige erindringer fx er forbundet med vores nuværende fysiske gener eller med ”oplagringspunkter” i vores energilegeme, og at de påvirker os på utallige måder.

Og så? – vil du måske sige. Jo, da man ved forsøg i kvantefysikken har påvist, at bare to partikler har været i forbindelse med hinanden én gang, vil de altid være forbundne, så kunne bedstefars traumer jo godt ”hænge ved” hos os og påvirke os psykisk og fysisk.

En sådan teori hænger sammen med terapiformen familieopstillinger, hvor stedfortræderne på forunderlig konkret måde evner at agere som klientens familiemedlemmer – endog de afdøde. Derved kan man udrede problemstillinger, uden at familien er til stede. (Læs artiklen Fred være med dem i Nyt Aspekt 2/08 eller via www.nytaspekt.dk/jan2017gl).

Det kan lade sig gøre, fordi vi forstår, at ånd og stof hænger sammen. At tid og rum kun findes i fysikken, og at vi er en tanke i aktion. Derfor kan vores krop og personlighed afspejle alt.

Vi får oftere og oftere klare og mere omfattende indikationer på, at vi vitterlig er et hele – én organisk størrelse – alle mennesker, dyr, planter, kloder og universer. Vi har brug for at koble al denne viden sammen. Derfor er det så godt, at vi igen og igen får impulser fra både daglige erfaringer, åndsvidenskaben, naturvidenskaben, psykologien, spirituelle oplevelser og terapiforløb.

Må 2017 berige dig med et væld af interessante impulser! Godt nytår fra alle os på Nyt Aspekt!

Hvem vil du berige?
Et af de steder, hvor man altid møder nye impulser, er her i Nyt Aspekt!
Vi mener selvfølgelig, at mange flere kunne have gavn af vores artikler. Derfor har vi et fantasitilbud – et helt vanvittigt billigt tilbud til nye interesserede (der ikke har holdt Nyt Aspekt i 2015 og 2016): De kan få et helt år (fire numre) for kun 100 kr.!
Hvem kender du, som er holistisk interesseret, men som ikke holder Nyt Aspekt? Send personens navn og adresse til nytaspekt@mailmak.com eller ring på 96 44 45 07 – så modtager vedkommende næste nummer sammen med et indbetalingskort.
Og til dig trofaste læser siger vi: Mød os på Facebook! Så får du mere ud af din kontakt med Nyt Aspekt!

Kærlig hilsen
Steen Landsy, ansvh.red.

LEDER – Nr. 1, januar 2017


Det vi ikke ved
er det mest spændende!
Halløjsa, dér var en interessant pointe … og dér var en anden! Fra alle mulige hjørner af livet – fx gennem dagligdagens erfaringer, naturvidenskaben, visdomstraditionerne og vores terapierfaringer – får vi nye impulser, som er værd at sætte sammen.

Tag nu den meget anderledes måde at arbejde med øjne på, som artiklen om integreret synsterapi side 38 i dette nummer handler om. I øjnene kan terapeuten aflæse forbindelsen til klientens forfædre – moren ses i det ene øje, faren i det andet. Traumer hos fx bedsteforældre viser sig. (Her er ikke tale om irisdiagnose.)

De fleste forstår efterhånden godt, at vi er summen af vores egne handlinger, tanker og følelser. Men i holistisk betydning hænger vi alle totalt sammen. Vi er forbundet i en organisk sammenhæng. Er det da så underligt, at også fx din bedstefars traumer ses hos dig?

Ja, ærligt talt – det er lidt underligt, men kun fordi vi endnu ikke kan gennemskue, hvordan det hele hænger sammen. Det kommer dog hen ad vejen!

I vores overbevidsthed ligger et arkiv, et erindringskartotek, med alle erindringer fra dette og tidligere liv – faktisk helt tilbage til vores dyre- og plantestadier. Her findes vores erindringstalentkerner, som er en slags åndelige ”bevidsthedsgener”.

I realiteten korresponderer alle åndelige energier naturligvis med de fysiske, så man kunne forestille sig, at disse vores tidlige erindringer fx er forbundet med vores nuværende fysiske gener eller med ”oplagringspunkter” i vores energilegeme, og at de påvirker os på utallige måder.

Og så? – vil du måske sige. Jo, da man ved forsøg i kvantefysikken har påvist, at bare to partikler har været i forbindelse med hinanden én gang, vil de altid være forbundne, så kunne bedstefars traumer jo godt ”hænge ved” hos os og påvirke os psykisk og fysisk.

En sådan teori hænger sammen med terapiformen familieopstillinger, hvor stedfortræderne på forunderlig konkret måde evner at agere som klientens familiemedlemmer – endog de afdøde. Derved kan man udrede problemstillinger, uden at familien er til stede. (Læs artiklen Fred være med dem i Nyt Aspekt 2/08 eller via www.nytaspekt.dk/jan2017gl).

 

Det kan lade sig gøre, fordi vi forstår, at ånd og stof hænger sammen. At tid og rum kun findes i fysikken, og at vi er en tanke i aktion. Derfor kan vores krop og personlighed afspejle alt.

Vi får oftere og oftere klare og mere omfattende indikationer på, at vi vitterlig er et hele – én organisk størrelse – alle mennesker, dyr, planter, kloder og universer. Vi har brug for at koble al denne viden sammen. Derfor er det så godt, at vi igen og igen får impulser fra både daglige erfaringer, åndsvidenskaben, naturvidenskaben, psykologien, spirituelle oplevelser og terapiforløb.

Må 2017 berige dig med et væld af interessante impulser! Godt nytår fra alle os på Nyt Aspekt!

Hvem vil du berige?
Et af de steder, hvor man altid møder nye impulser, er her i Nyt Aspekt!
Vi mener selvfølgelig, at mange flere kunne have gavn af vores artikler. Derfor har vi et fantasitilbud – et helt vanvittigt billigt tilbud til nye interesserede (der ikke har holdt Nyt Aspekt i 2015 og 2016): De kan få et helt år (fire numre) for kun 100 kr.!
Hvem kender du, som er holistisk interesseret, men som ikke holder Nyt Aspekt? Send personens navn og adresse til nytaspekt@mailmak.com eller ring på 96 44 45 07 – så modtager vedkommende næste nummer sammen med et indbetalingskort.
Og til dig trofaste læser siger vi: Mød os på Facebook! Så får du mere ud af din kontakt med Nyt Aspekt!

Kærlig hilsen
Steen Landsy, ansvh.red.