Skip to content

Indhold og ledere Nyt Aspekt 2019

Indhold og ledere Nyt Aspekt 2019

Nr. 4 – oktober-december 2019

Nr. 4 – oktober-december 2019
Indhold og ledere 2019

Parapsykologisk forskning:
Gentagne genfærd
Nogle genfærd og spøgelser ses igen og igen – og ofte af flere personer. Kan der findes fællestræk ved disse hændelser?
af Marcelo Eremián, parapsykolog

Træshamanen i Amazonas
Don Pedro er internationalt kendt for at kunne afhjælpe selv ”uhelbredelige” sygdomme. Vi besøger ham for at få del i regnskovens urgamle viden.
af Torstein Simonsen

 

”Vær realistisk: Planlæg et mirakel!”
Citatsilhuetten: Virkelighedsopfattelse er som en elastik. Du kan gøre den kortere eller længere alt efter, hvad du har brug for.
af Steen Landsy, kursusleder

Tør du
Tør du være dig selv? Tør du vise dit ansigt uden de masker, der traditionen tro passer til de forskellige situationer?
Digt af Inger Schiøtt.

Skam og skyld
To følelser, som har massiv indflydelse på al vores adfærd. Vi er mere end nogensinde bange for ikke at være gode nok.
af Steen Krarup, genkaldelsesterapeut

 

Ingen kan alt
Ingen terapeuter kan alt, men alle kan noget. Og hvis det ikke er nok, kan man henvise til andre. Vi har besøgt tre behandlere, som samarbejder – til gavn for klienterne.
af Morten Ravn, kommunikationsrådgiver

Tarotkortenes 4 gysere – er der noget at være bange for?
Den hængte mand, Døden, Djævlen og Tårnet repræsenterer helt almindelige aspekter af livet. Vi kan hele tiden lære noget af de dynamikker, der ligger i disse kort.
af Sofie Golodnoff, tarotcoach


Ægte bæredygtighed
“Kort vilje” skaber øjeblikkelig tilfredsstillelse. “Lang vilje” skaber varige løsninger. Månedsrytmens 28 dage kan lære os at tænke langsigtet.
af Lars Thor Smith, astrolog


Verden rundt – korte nyheder fra ind- og udland
Fx: Paven kræver klimahandling – WHO anerkender TKM – Musik til for tidligt fødte – Forsvar for biopati – Healing på arbejdspladsen – Topmøde om tolerance – og meget mere!

 Det Sker
– oversigt over messer, kongresser, festivaler osv.

 GUIDEN – Hvem-hvad-hvor i det holistiske Danmark

Indhold og ledere 2019

Leder Nyt Aspekt oktober 2019

MEDFØLELSE I POLITIK

Jo, du læste rigtigt – et frø er sået!

Regeringen må blive mere empatisk,
hvis der skal gøres noget ved fx ulighed og klimakrise,
mener Labour-medlem lord Dubs, der støtter Compassion in Politics.

Spirituelt interesserede sukker altid efter to ting: at den spirituelle holdning og forståelse må blive implementeret i skolevæsenet, og at der må blive indvalgt nogle politikere, som har en mere helhedsorienteret, kærlig indstilling.
         Midt i kollapser, miljøproblemer, brudte fællesskaber, handelskrige og uro pga. social undertrykkelse bliver der faktisk sået positive frø!
         I England har Labour-medlem lord Dubs som leder af den nye kampagne Compassion in Politics igangsat en idé. Der skal medfølelse ind i politik! Gruppen bag kampagnen mener, at regeringen må blive mere empatisk, hvis der skal gøres noget ved fx ulighed og klimakrise.
         Kodeordene er medfølelse, samarbejde og venlighed. Lord Dubs fik selv asyl i Storbritannien efter at være flygtet fra nazisterne i 1939, da de invaderede Tjekkoslovakiet. Han fortæller: – Jeg har med egne øjne set den solidaritet, der opbygges i en gruppe flygtninge.
         Kampagnen har fået tilhængere på tværs af partiskel! Den vil bl.a. offentliggøre et manifest med input fra akademikere og aktivister. De vil introducere en ”medfølelsestest” i britisk politik for at ”hæve levestandarden for de mest udsatte og beskytte kommende generationer og vores planet”.
         Og tænk engang: Gruppen vil vove at introducere parlamentsmedlemmerne for ”retningslinjer for medfølelse” samt bede avisredaktører underskrive et ”løfte om medfølelse”.
         – Trump, Brexit, flygtningekrisen og store besparelser er alt sammen klare eksempler på, hvad der sker, når medfølelse tilsidesættes, siger Jennifer Nadel, medstifter af Compasion in Politics. – Hvis vi bringer medfølelse tilbage i hjertet af vores politik, kan vi med ét slag ændre den for altid.
         Ja, kære læser, det er positive og opbyggende toner –  godt nok kun fra ganske få politikere. Og én ting er jeg sikker på: Alle danske politikere ville sige ja til et sådant manifest, men ville de reelt bruge en medfølelsestest på alle lovforslag? Ville de underlægge sig retningslinjer for medfølelse i det danske folketing?
         Der ville såmænd nok være en massiv tilslutning fyldt med lovord til denne så logiske impuls, men mon ikke realiteterne ville være at sammenligne med den holdning, der affødte ordet ”klimatosser”? Først når der er mange af dem, at det for alvor påvirker politikernes genvalg, kan vi regne med reelle medfølelseshandlinger.
         Men det er en god begyndelse! Fordi enhver tanke i retning af kærlighed, humanisme og dermed medfølelse i politiske beslutninger er som et frø, der sås i den åndelige materie.
         Derfra vil frøets energi påvirke de modtagelige. De vil bruge impulserne til at skabe nye og spændende tiltag. Dét vil forandre vores samfund til det, som de vise siger virkelig kommer:
         En verdensstat med respekt for individets rettigheder og med ledere med en medfølelse så stor, at alle beslutninger hele tiden peger mod at opfylde de virkelige behov hos såvel enkeltpersoner som fællesskabet, alt i samklang med klima, resurser og en bæredygtig fremtid.

Kærlig hilsen


Steen Landsy, ansvh. red.

Nr. 3 – juli-september 2019

Nr. 3 – juli-september 2019
Indhold og ledere 2019

Mød dig selv i Tinkuy – det spirituelle fitnesscenter
– Det kræver mod at komme her, for det er svært at gemme sig, siger Johan Tino Frederiksen med et smil. Han har skabt Tinkuy ud fra en vision om fællesskab og hjertekontakt. Vi tog på besøg.
af Charlotte Haase, journalist

Lad lyset lede dig
Vores øjne og sind er ikke skabt til at søge efter lyset, men til at reagere på det.
Lysets intelligens opsøger os og vejleder os, siger Jacob Liberman,
som har forsket i lys, syn og bevidsthed i over 40 år.
af Jacob Liberman, øjenlæge

Du bliver bestrålet … Konsekvenser?
Serie Spirituel viden: Det handler om stråling og din livsenergi.
Clairvoyant kan man se, at den stråling, vi i dag omgiver os med, er skadelig!
af Steen Landsy, kursusleder

Ferieyoga
Yoga er en livsstil, som rækker langt ud over det, der sker på yogamåtten. Du kan leve yogisk i alle situationer.
af Heidi Kilen, yogalærer

Stress blev min redning
Det blev en gave. Starten på en smuk opdagelsesrejse, som gav mig mere og mere glæde og kærlighed i hverdagen. Hvordan skulle vi kunne opleve alt det gode i livet uden dets modpol?
af Tone Lichtenberg Jessen, psykoterapeut

Feriehygge
Kiks! Selvironi er jo altid godt. Her ser vi tilbage på enkelte mindeværdige “kiks” …

Bliv ét med naturen
En oplevelse af enhed – tidløshed – fred og glæde. Og af at smelte sammen med et større felt. Naturen giver os en mulighed for at glide ind i andre bevidsthedstilstande. Vi har talt med Lasse Thomas Edlev, der arbejder med naturterapi.
af Lars Harrekilde, journalist

 

 

 

Mine mange liv på Jorden
Tanker om reinkarnation – fra en, der løbende oplever glimt af tidligere inkarnationer.
af Ulla Kappel

Boganmeldelser
Selvglad – Om menneskers livslange ægteskab med sig selv, af Lars J. Sørensen, anmeldt af Brita Gottschalck
Enhedens spejl – En bog om oplysning og klarhed, af Nukunu Larsen, anmeldt af Carsten Bisgaard
Jesus som visdomslærer – En genopdagelse af Jesus og hans budskab, af Cynthia Bourgeault, anmeldt af Siv Johansson

Verden rundt – korte nyheder fra ind- og udland
Fx: Den Alternative Nobelpris – Bliv fri af kviksølv – Kl. 9-10 for autister – Videnskabelig frihed – Sund ny te – Uforklarlig ufocirkel – og meget mere!

Det Sker
– oversigt over messer, kongresser, festivaler osv.

GUIDEN – med annoncetema: Kurser og uddannelser
Find din fremtid i Guiden!

Indhold og ledere 2019

Leder Nyt Aspekt juli 2019

AT GENVINDE DET TABTE
Både forbindelsen til naturen og til det åndelige.

Hvad skal man dog derude i det grønne? De kalder det vistnok naturen. Hvad skal man lave derude, der er jo ingen skærme? Er der farlige dyr? Træer at klatre i? Må man overhovedet gå dér – og bade dér?
     Der bliver flere og flere natur-uvante familier. Det hele ender indendørs med computerspil, tv-serier, shopping i storcentre, fitness i airkonditionerede lokaler m.m. Men det vil Danmarks Naturfredningsforening gøre noget ved.
     De starter lige nu projektet Naturfamilier, som tilbyder ”pakker” af oplevelser, så familierne ikke selv skal finde på og planlægge, de skal bare møde op! Det hele foregår i Facebook-grupper, hvor man inviterer hinanden på konkrete ture.
     At insekter og andet ”kryb”, regn, måske endda mudder og lange gåture bare er ”Øv – besværligt – tidskrævende” har gjort mange voksne og børn til natur-analfabeter. Hvordan er det kommet dertil? Hvorfor skal vi nu ligefrem have hjælp til at opdage, at vi har så godt af at være i naturen – ja, faktisk hænger sammen med den og har brug for den?
     Førhen havde menneskene et instinkt for det. Alle levede i nær forbindelse med naturen. Var fortrolige med årstiderne og månefaserne – kunne aflæse vejret sådan nogenlunde – kendte dyr og planter på godt og ondt. Alt det, som var nødvendigt for at overleve.
     Men gradvis mistede vi instinktet og udviklede til gengæld mere intelligens. Mere og mere lyttede vi efterhånden til videnskabens rent stoflige måde at betragte livet på. Sådan mistede vi lidt efter lidt den naturlige forbindelse til vores omverden.
     Det samme er sket med vores forhold til det guddommelige. Menneskene havde engang en sikker tro på, at de var forbundet til noget større. Vi vidste fx instinktivt, at man kunne få hjælp gennem bøn. Men med videnskabens indmarch blev alt intellektualiseret – ”Naturligvis er der ingen at bede til. Og da slet ikke en kærlig gud.”
     Nu skal vi lære det hele igen. Men ikke gennem tro, instinkt eller fornemmelser. Gennem viden! Sammen med en inderlig følelsesmæssig oplevelse af nærhed og enhed. Denne kombination af logik og oplevelse vil uundgåeligt føre os frem til den konklusion, at vi hænger sammen med og er afhængige af alt omkring os. At stof og ånd er to sider af samme sag.
     I dag er mange heldigvis så småt ved at forstå, at vi er en del af naturen og kloden. Men at vi også alle er forbundne med noget guddommeligt? Næh, dér har vi endnu et godt stykke vej at gå.
     Måske skal vi også lave ”hjælpepakker” på det område? Det har faktisk været gjort længe, fx her i Nyt Aspekt. Det kaldes spirituel og åndsvidenskabelig forståelse – den teoretiske vej. Mange er også godt på vej med deres personlige oplevelse af det spirituelle.
     Langsomt lander vi i en større og større bevidstgørelse af sammenhængen natur/klima/klode og af vores evige forbindelse til det guddommelige. En verden af kærlighed og helhed er ved at blive født.
     God rejse!

Kærlig hilsen og god sommer til alle jer trofaste læsere!


Steen Landsy, ansvh.red.

Nr. 2 – april-juni 2019

Nr. 2 – april-juni 2019
Indhold og ledere 2019

Træer, træer, træer
Serie: Konkret spiritualitet.
Én mands drøm forvandlede gold savanne til frodig regnskov. – Vi kan udrette ”det umulige”, når vi har fantasi til det, siger han.
af Jurriaan Kamp, redaktør

Vi vil finde Atlantis!
– siger en gruppe danskere, der planlægger en dybhavsekspedition i Atlanterhavet. Målet er Atzes tempel, der lå ved kongestaden i Atlantis.
af Carsten Skaarup, projektleder

Ekkoet fra Atlantis
– Vi er Atlantis 2.0! Men vi har en unik mulighed for at løfte os op over ekkoet fra fortiden og føde en ny tidsalder. Sådan siger teosoffen William Meader, som Nyt Aspekt har mødt.
af Bo Heimann, journalist og forfatter

Lå Atlantis i Indonesien?
Det mener de forskere, der har undersøgt pyramiden Gunung Padang på Java. Uanset hvad kan dette imponerende anlæg ikke forklares ud fra det nuværende syn på oldtidshistorien.
af Pratima Mumford og Narada Vantari

———————————————————————————————————

Kæmperødbede
Over 9 kg! Den slog alle mine tidligere rekorder. Hvordan mon det gik til?
af Lars Mikkelsen, biodynamisk avler
 

De 5 biologiske love
Psyke – hjerne – organ. Alt hænger sammen 100 %. En chokerende oplevelse, der ikke bearbejdes, grundlægger en sygdom. Forløbet følger naturlovene.
af Rasmus Jensen, terapeut

 
Citatsilhuetten
“Den, der siger Det er umuligt, bør ikke afbryde den, der er ved at gøre det.” (Kinesisk ordsprog)
af Steen Landsy, redaktør og kursusleder

Verden rundt – korte nyheder fra ind- og udland
Fx: Køb dig til aktivisme – Generøse folk tjener mere – Plant træer, når du googler – Irsk folkemedicin mod multiresistens – Bliv klimavenlig gårdejer på andelsbasis – og meget mere!

Det Sker
– oversigt over messer, kongresser, festivaler osv.

Boganmeldelser
* Er der andet end kemo?, af Laura Bond, anmeldt af Siv Johansson
* Rigdom uden arbejde, af Finn Gemynthe, anmeldt af Ingelise Hallengren

GUIDEN – HVEM HVAD HVOR I DET HOLISTISKE DANMARK

LEDER nr. 2, april 2019

Den spirituelle lup

Al modstand har en mening og en skjult kærlighed i sig.

Lokalt
Måske synes du, at livet taler pænt til dig. Måske synes du, at livet taler hårdt til dig.
         Uanset din oplevelse gælder det om at opfatte alt, hvad der sker, som en spirituel påmindelse. Alt er et budskab fra livet – et budskab fra en åndelig side af livet – en vejviser mod større helhed. Kort sagt: en hjælp til din udvikling!
         Du er et spirituelt væsen, som har en menneskelig oplevelse. Vi er hver især i fuld gang med at lære at se os selv som et evigt væsen med en spirituel udvikling i denne inkarnation!
         Vi har mere end nogensinde brug for at styrke denne tanke og få den ind under huden. Implementere den i vores dagligdag.
         Derfor: Prøv fra i morgen at vågne med tanken om, at alt, hvad du møder, er livets tale! At alt kan bruges til at forstå dig selv. At al modstand har en mening og en skjult kærlighed i sig.
         Ja, det kan være svært, men du er her i den svære tid fordi du kan!

Globalt
Verdenshandelsorganisationen WTO svækkes. Handelsbarrierer opsættes. Egoisme og ”mig først”-energien vokser overalt. Demagoger og halvdiktatorer viser deres grumme ansigter. Demokratiet trues, og samarbejde undermineres på mange planer.
         Samtidig arbejder mange andre for større fællesskab og fred på denne klode! Skolebørn demonstrerer for fremtidens miljø, og mennesker tænker mere i helhed.
         Egoismen og ønsket om forandring hen imod kærlighed trives side om side. Mørket og lyset dominerer skiftevis og gør os til tider stærkt forpustede!
         Dét er der en spirituel forklaring på. Jordkloden er ”bare” et levende væsen ligesom du og jeg. Vi er Jordklodevæsenets hjerneceller, og ligesom du og jeg indeholder dette væsen både negative og positive sider.
         Miljøforkæmpere er fx klodens hvide blodlegemer, som prøver at bekæmpe en temperaturstigning = feber og infektion = forurening, både tanke- og miljømæssigt.
         Men begrebet klodetid er bare så overvældende. Hver gang du har levet fire år, er der kun gået ca. ét sekund for klodevæsenet. Så selvom vi i de seneste 30 år er begyndt at tænke på miljøet, er det kun små syv sekunder siden, at det gigantiske Jordklodevæsen opdagede, at det var ved at blive sygt. Nu sætter det ind mod ”infektionen” – læs: miljøbevidstheden begynder at vise sig.
         På alle fronter ser vi forandringer. Det koster kræfter og energi, men resultatet vil være en totalt forvandlet verden.

Kærlig hilsen

Steen Landsy, ansvh.red.

Nr. 1 – januar-marts 2019

Nr. 1 – januar-marts 2019

INDHOLD i Nyt Aspekt januar-marts 2019:

Akaijas budskab

Akaija er designet og navngivet ud fra åndelig inspiration. Akaija betyder ”Vi er alle ét!”. Brugt som smykke beskytter Akaija mod EMF-stråling og afbalancerer vores energi.
af Jannie Solaas, forfatter

      
 
 
 
 
 
Neriam Tamathui (t.h.), den ene af Aneityums
to hellige mænd, tegnede og forklarede i dagevis
om øens traditioner og visdom.

Egoisme – ja tak!
At se orden i kaos … At se kærlighed i egoisme … At se udvikling i alt …
af Steen Landsy, kursusleder og redaktør

Mit liv med min afdøde bror
Dette er historien om en afdød brors budskaber til sin søster – og planetens beboere. Mød Bodil Egeberg, terapeut og leder af pilgrimsrejser, og hør, hvorfor hun lige er flyttet til Bornholm.
af Anni Simonsen, journalist

 
 
 
 
 
Barndomsbillede. Bodils storebror døde som ung,
men kontaktede hende mange år senere.

Ole Lemmeke: Livet er en samtale
Mød en kendt skuespiller, som lever med en klar forståelse af den åndelige verden og ser dagligdagen som en udviklingsmulighed.
af Steen Landsy, kursusleder og redaktør

        
Portræt Ole Lemmeke. 
© Foto Robin Skjoldborg
 

Et gyldent nu
Digt af Inger Schiøtt

Zoner der gi’r pote
Både hunde og katte har gavn af zoneterapi. Zoneterapeut Vivian Birlie har som den første kortlagt hundenes poter og skabt en uddannelse til hundezoneterapeut.
af Jesper Odde Madsen, journalist

Helbredt med kærlighedens kraft
– I mister ham nok, havde dyrlægen sagt, da Hamilton, vores højt elskede lille hund, var syg.
af Thomas Bentzon-Ehlers, forfatter

At være lykkelig
Er du tilfreds? Føler dig sikker? Godt, men det ligger dog milevidt fra at være lykkelig! Lykke er et spørgsmål om holdning. Det er tid til en bevidsthedsændring.
af Bruno Würtenberger, spirituel lærer

ill. Lykke Bianca Petersen

Verden rundt – korte nyheder fra ind- og udland
Fx: New Zealand lovgiver om dyr som følende væsener – Forudviden findes – Globale ledere arbejder for fred og menneskerettigheder – 5 veje til optimisme – Mikkel Hindhede-prisen 2018 – Bøder for ikke at passe på Palaus miljø – og meget mere!

Det Sker
– oversigt over messer, kongresser, festivaler osv.

Boganmeldelser
*
Den store plan, af Gregg Braden, anmeldt af Lars Harrekilde.
* Lyset i et menneskes hjerte, af Lars Muhl, anmeldt af Ingelise Hallengren.
* Vreden er en gave, af Arun Gandhi, anmeldt af Carsten Bisgaard.
* Kroppens akvarium, af Channette Føli, anmeldt af Vianne Friis-Mikkelsen.
* Se også vores oversigt over andre nyudgivelser!

 

GUIDEN – Hvem, hvad, hvor i det holistiske Danmark
Tema: Holistisk Ferie

LEDER – Nr.1,  januar 2019

Det virker!

Lykken er at få beviser for det, vi godt ved i forvejen.

Du kender det … Jeg kender det … Med en viden om vigtigheden af at ændre vores bevidsthed og vores handlinger står vi dér og kan konstatere, at det er svært at få det gjort – selvom vi udmærket ved, at det er fornuftigt. At afsætte bare lidt tid til vores daglige bevidsthedsdisciplin synes at være såååå svært. For nylig så jeg en tv-udsendelse om en engelsk undersøgelse, som sætter vores mangel på disciplin på spidsen og underbygger alt, hvad der i århundreder er sagt og skrevet om personlig udvikling gennem opmærksomhed!

En person er lettere depressiv, negativ og sådan grundlæggende surmulende i hverdagen. Han kommer med i et forsøg, hvor han i syv uger skal se på smilende ansigter på en skærm og desuden meditere på sit åndedræt i 15-20 minutter – begge dele hver dag.

Man måler på forhånd hans hjerneaktivitet. I dag er man i stand til at skelne mellem negative/depressive og positive/glade energier, og det viser sig, at han tydeligt bruger de mere ”negative” hjerneceller/områder i hjernen til at udtrykke sin sindstilstand.

 Han tror ikke en pind på, at syv uger kan gøre en forskel. Men han mærker klart – dog først efter seks uger – at der sker en gradvis forandring. Han er faktisk mere positiv og ser ikke så mørkt på livet mere. Nu er han så særdeles spændt på, om videnskaben kan påvise en forandring, eller om det bare er noget, han bilder sig ind.

Voila! Hjernescanningen efter forløbet viser klart, at han nu overvejende benytter sig af de ”positive” hjerneceller/områder i hjernen i sin dagligdag. Beviset er soleklart – efter kun syv ugers investering i blot en halv time hver dag.

SUK – hvor har vi hørt igen og igen, at det nytter noget at gøre noget – bare lidt hver dag. Men lad os glædes over, at man nu kan ”se” bevidsthedsforandringen rent fysisk i hjernen. Det kan da kun øge vores motivation, ikke?

Og lad os så kigge lidt på vores nytårsforsætter. Måske skal vi lige indføje bevidsthedsdiscipliner som fx positiv opmærksomhed, meditation og træning i at glædes over livet?

 Tanken om nytårsforsætter bærer næsten i sig selv kimen til negativitet. ”De holder jo ikke alligevel!” Men hvem skaber dit liv? Hvem kører med dig? Dine vaner eller din opmærksomme, positive dagsbevidsthed? Viljeføring koster energi – men det er beviseligt, at man får energi af at skabe positiv energi!

Kærlig hilsen fra alle os her på Nyt Aspekt
Steen Landsy
Ansvh. red.

—————–

Facebook – Vær med!

Mød os på Facebook! Her giver vi dig en gang imellem en spirituel vinkel på alt det spændende og mærkelige, der sker i verden. Vi har alle brug for at se mere positivt på dagens til tider tunge nyheder.

Husk også gerne:

Gå til vores Facebook-gruppe og klik på Medlem.

Gå til vores Facebook-side og klik på Synes godt om.

 —————–

 Gratis muligheder på www.nytaspekt.dk

– husker du at bruge dem?

* Du kan lytte til podcasts af artikler fra Nyt Aspekt. Når og hvor det passer dig. På tablet, mobil eller computer.

* Du kan læse evigtgyldige artikler fra tidligere udgaver af Nyt Aspekt. Når og hvor det passer dig. På tablet, mobil eller computer.

* Som medlem får du 10 % på bøger, smykker, musik m.m. hos Bog & Mystik – når du handler via www.nytaspekt.dk (klik på Butik).

* Se Guidens nyeste mødeliste og rubrikannoncer.

* Slå op i kalenderen Det Sker med aktuelle messer, konferencer m.v.

* Som behandler får du gratis grundoptagelse i Behandlerlisten.dk

Tak for din indsats.
Kærlig hilsen fra os på Nyt Aspekt,

redtube
tikhub.pro mamilos grandes.